Vil du bekæmpe ukrudt mest miljøvenligt? Så brug Roundup!

Glyphosat bedre kendt som Roundup, er af Miljø Styrelsen, vurderet sikkert og ikke forurenende af grundvandet; Noget der står i skærende kontrast til flere klimaapostles råb til himlen, om hvor farligt glyphosat er for grundvandet.

Der er rigtig mange andre stoffer, der finder vej til grundvandet, men det stof, der oftest kan spores i er faktisk myggebalsam. Hele 84% af grundvandsprøver fra forskellige Europæiske lande, indeholder den beskyttelse vi putter på vores kroppe mod insekter. Det viser en italiensk undersøgelse, hvor man fik 164 prøver fra lande rundt om i Europa inklusive Danmark. Koffein er i øvrigt i 83 % af alle prøver og det stof der blev fundet næst hyppigst.

I Danmark får vi i gennemsnit 19 gange den acceptable daglige dosis af gift gennem vores forbrug af kaffe, men under en 10.000-del hvis vi sammenligner med glyphosat. Så den sundhedsmæssige risiko er minimal.

I årevis har alverdens myndigheder, ofte med os politikere i spidsen, opfordret til at bruge ukrudtsbrændere i stedet for at sprøjte med glyphosat. Det er bare et rigtigt dårligt råd, hvis man vil passe på miljøet, regnestykket fra biolog og tidligere ansat i Miljøstyrelsen, Claus Hansen, viser at ukrudtsbrændere udleder 3.500 gange så meget CO2 som Roundup, 3.500 gange, den lader vi bare stå for sig selv.

En konklusion må være, at så længe vi mennesker har levet, har vi sat målbare spor, det vil vi også gøre i fremtiden, om vi vil det eller ej. Min opfordring til alle landets kommuner må være, med respekt for FN’s verdensmål nr. 12 ”ansvarligt forbrug”, at stoppe gas svineriet, og vend tilbage til den miljørigtige løsning; Roundup.

Tobias Jørgensen

Folketingskandidat (V) Fredericia

Byrådsmedlem

Kolstrup Bygade 4

6070 Christiansfeld