En værdig død

De fleste ønsker, når tid er, at dø i eget hjem, men de sidste 10-15 år, er der stort set ikke sket en udvikling i antallet af personer der dør hjemme, nemlig omkring 55%.

Så der er altså omkring 45% der dør mens de er indlagte!? Men når et menneske går bort som indlagt på et hospice, så ryger de med i statistikken over indlagte. Når man kan registrere forskellen på død på plejehjem og død i eget hjem, så må man også kunne dele Hospice og hospital op. Jeg ønsker ikke at være indlagt på et hospital, den dag jeg skal herfra, men som mange andre, har jeg sagt farvel til nære familiemedlemmer indlagt på Hospices, og her kan man virkelig tale om en værdig død, med ro, omsorg og tid til at leve det sidste. Derfor mener jeg at der skal laves en rigtig beregning, hvor ”de indlagte” bliver delt i to reelle kolonner, så billedet over behovet for hospicepladser bliver rigtigt belyst.

Det skønnes at der mangler omkring 200 hospice pladser i Danmark, der skal etableres 20 i Kolding, (hvis det står til mig), så der er et værdigt alternativ til døden i hjemmet, eller mens man venter på hospitalet.

 

Tobias Jørgensen

Byrådsmedlem i Kolding (V)

Kandidat til Region Syddanmark

Kolstrup Bygade 4

6070 Christiansfeld